Hulpmiddelen

videoTestimonial
Onze klant – CKFivé

CKFivé is een Vlaamse verkoper van gereedschappen en machines. Hiervoor worden bijna 100% van de producten en materialen vanuit China aangeleverd. Het platform van iBanFirst heeft CKFivé de mogelijkheid gegeven om wisselkoersrisico’s te vermijden bij stijging van de kostprijs. Hiermee heeft het bedrijf flinke besparingen kunnen realiseren.

whitepaperWhite paper
ValutaGids - Hoe vaak komen grote valutaschokken voor en hoe ga je daar als ondernemer mee om?

Door het conflict in Oekraïne ontstond een schokgolf in de financiële wereld, die onder meer de risico’s van valuta-schommelingen volop in de schijnwerpers zet. De felle koersdaling van de roebel trok daarbij veel aandacht. De Russische munt verloor binnen enkele weken 40 procent van zijn waarde. Maar de valuta’s van Oost-Europese landen staan eveneens onder druk, terwijl ook de koersen van dollar en het pond behoorlijk schommelen. Bij veel ondernemers staat valutarisico in één klap weer prominent op de radar.

webinarWebinar
Webinar: Rusland valt Oekraïne aan: wat kunt u verwachten?

Wat er op 24 februari, 2022 gebeurde, was wat velen vreesden en toch had bijna niemand het in deze vorm verwacht: Rusland viel Oekraïne aan. Verschillende raketten werden afgevuurd op Kiev en andere steden, en Russische troepen staken in verschillende delen van het land de grens over. De onzekerheid is groot. Wat betekent dit voor de valutamarkten, grondstofprijzen, rentetarieven en beurzen?

webinarWebinar
Webinar: Inflatie en de valutawereld, exportbedrijven opgelet!

De kans is groot dat het succes van veel ondernemers in 2022 af te meten is aan één specifieke factor: de winstmarge. In welke mate kan het effect van stijgende kosten aan klanten worden doorberekend? Stijgende energie-, transport- en loonkosten gaan in het nieuwe jaar het beeld bepalen in het bedrijfsleven. Samen zorgen deze factoren er ook voor dat de inflatie oploopt, maar wat betekent dit voor uw onderneming?

videoVideo
Life @ iBanFirst NL

Niet lullen maar poetsen, mouwen opstropen en gaan. Ons team in Nederland is erg ambitieus, stelt hoge doelen en doet er alles aan om deze te halen. Maar naast werken ook tijd voor gezelligheid, een drankje en veel lachen!

videoVideo
De Payment Tracker!

Met de iBanFirst Payment Tracker volg je de status van je internationale betalingen live, net zoals je zou doen met een pakketje, en dat kunnen je begunstigden ook. Zorg voor een vlotte samenwerking met uw zakenpartners en licht hen in wanneer de betaling vertrokken is, zodat zij in de Payment Tracker de voortgang kunnen volgen.

whitepaperWhite paper
KoersWijzer - Wat betekent de stijging van energie-, transport- en loonkosten voor uw onderneming?

De kans is groot dat het succes van veel ondernemers in 2022 af te meten is aan één specifieke factor: de winstmarge. In welke mate kan het effect van stijgende kosten aan klanten worden doorberekend?

whitepaperWhite paper
KoersWijzer - Zo worden valutarisico’s valutakansen!

Als ondernemer besteed je liever zo min mogelijk aandacht aan het valutabeleid. Dat is heel begrijpelijk: je stopt je aandacht en energie liever in het ondernemen zelf. Maar al te vaak worden de valutarisico’s dan ook pas in beeld gebracht na een flinke wisselkoerstegenvaller.

webinarWebinar
Webinar: Containerprijzen door het dak! Wat nu?

Momenteel bedraagt de prijs van een container met standaardafmetingen gemiddeld bijna 9.000 dollar, dat is vier keer meer dan vóór de crisis! Heeft ook uw bedrijf last ondervonden van de stijgende containerprijzen en druk op de marges? Bekijk dit unieke webinar op het gebied van ontwikkelingen binnen de wereld van de logistiek en valuta's.

videoVideo
Bekijk hier hoe FALK Culinair de samenwerking met iBanFirst ervaart

Falk Culinair is een derdegeneratie familiebedrijf dat gespecialiseerd is in het ambachtelijk produceren van koperen potten en pannen. Jan Van Achter, zaakvoerder van Bekijk hier hoe FALK Culinair de samenwerking met iBanFirst ervaart, getuigt over zijn samenwerking met iBanFirst. Snelheid en besparen op de transactiekosten gaven voor Jan de doorslag om samen te werken met iBanFirst.

videoVideo
Bekijk hier hoe Optima Networks de samenwerking met iBanFirst ervaart

Optima Networks is een internationaal bedrijf gespecialiseerd in security & beveiliging. Erik Couwels, zaakvoerder van Optima Networks, moet regelmatig leveranciers betalen in het buitenland. Hij doet hiervoor beroep op iBanFirst en legt uit hoe hij duizenden euro’s heeft kunnen besparen. De persoonlijke aanpak, het gebruiksgemak en de flexibiliteit zijn daarnaast voor hem de belangrijkste troeven van iBanFirst.

webinarWebinar
De impact van het coronavirus op de FX markt en uw internationale betalingen!

Herbekijk de webinar: De impact van het coronavirus op de FX markt en uw internationale betalingen!

videoVideo
Wie is iBanFirst?

In deze korte video leggen we op een heldere manier uit wie iBanFirst is, wat we doen en voor welke producten u bij ons terecht kan. Benieuwd?

whitepaperWhite paper
Valutarisico’s

Veel bedrijven lopen risico’s bij het handelen in vreemde valuta. Ontdek met onze whitepaper welke risico’s er zijn en hoe u uzelf hiertegen kan indekken.

webinarWebinar
FX-transacties en internationale betalingen in Isabel 6

Herbekijk de webinar en ontdek meer over ‘de intraday volatility trap’ en over de toegevoegde waarde van real-time FX-rates. Daarnaast geven we ook praktische demo’s over het gebruik van iBanFirst in het Isabel 6-platform.

Neem contact op