Beheer uw internationale investeringen

Durfkapitaal of private-equityfondsen vereisen probleemloze processen en toegang tot geavanceerde risicodekkingsstrategieën.

Manage_investment_funds-header-image
pay-on-time

Betrouwbare overschrijvingen in elke valuta

Bij internationale transacties leidt een onbetrouwbare dienstverlening vaak tot vertragingen bij de betalingen. Dit zorgt voor onnodige druk waardoor er schadelijke relaties en vertragingen ontstaan bij het sluiten van contracten. iBanFirst levert snelle en betrouwbare betalingen aan 140+ landen. U heeft volledige controle over uitvoering en de snelheid van de betaling.
reduce-fx-risk

Beperk blootstelling aan wisselkoersrisico's

Elke investering die in een vreemde valuta wordt gedaan, leidt tot blootstelling aan schommelingen in de wisselkoersen tussen de fases van een transactie. iBanFirst biedt hedgingoplossingen met een ruime keuze in looptijd en flexibiliteit die de blootstelling aan risico's verminderen tussen ondertekening en sluiting van de deal.
new-aggregate-all-your-accounts

Verkrijg concurrerende en transparante tarieven

Veel internationale transacties worden gekenmerkt door inconsistente wisselkoersen en hoge kosten, vaak verborgen in de kleine lettertjes van bankbrochures. Al deze directe en indirecte kosten hebben invloed op het totale rendement van uw fonds. Met iBanFirst krijgt u directe verbinding met de FX-markten die u in staat stellen om in real time te handelen met concurrerende en transparante tarieven.
gain-competitive

Al uw fonds-rekeningen op één platform

Naast uw iBanFirst-valutarekeningen kunt u accounts die bij andere banken zijn geopend, aggregeren via iBanFirst's AISP-accreditatie. Dit maakt het gemakkelijk om alle rekeningen van de door u beheerde beleggingsvehikels te consolideren en te beoordelen via één weergave.
Een partner die u kunt vertrouwen

Bovenal veilig en betrouwbaar

Nuttige hulpmiddelen

Evalueer uw besparingen op bankkosten

Welke hedgingstrategie is geschikt voor uw bedrijf?

Probeer onze hedging simulator

Een internationaal bankrekeningnummer verifiëren

Gebruik onze iBanChecker

Veelgestelde vragen

Welke valuta's biedt iBanFirst aan?

iBanFirst biedt momenteel meer dan 30 valuta's aan om rekeningen te openen, betalingen te verrichten en te ontvangen. U kunt de lijst met beschikbare valuta hier bekijken.

Bij iBanFirst zijn de wisselkoersen en tarieven transparant en competitief. Hier vindt u een volledig overzicht van al onze toegepaste tarieven.

In tegenstelling tot de meeste investeringsbanken rekent iBanFirst geen kosten aan voor het openen van een rekening en geen maandelijkse abonnementskosten.

iBanFirst verdient een spread op elke valutaomwisseling, berekend als het verschil tussen de marktkoers en de cliëntkoers. Deze spread is transparant en wordt getoond op het webplatform of telefonisch meegedeeld.

Een rekening openen bij iBanFirst is een 100% papierloos proces.

 1. Vul het formulier in voor het openen van een rekening. Een vertegenwoordiger van iBanFirst neemt dan contact met u op.
 2. Stuur ons de documenten met de identificatie van uw vennootschap en de uiteindelijke begunstigden ervan.
 3. Ons klantenserviceteam zal uw account instellen zodat u meteen aan de slag kunt.
 4. U moet uw iBanFirst-rekening activeren door een eerste overschrijving te doen vanaf uw hoofdbankrekening.
 5. Na ontvangst van deze activeringsoverdracht is uw rekening klaar voor gebruik.

iBanFirst is een betaalinstelling (volgens de Europese Richtlijn PSD2) die sinds 2013 erkend is door de Nationale Bank van België onder registratienummer 0849.872.824.

iBanFirst is bevoegd om te opereren in 30 landen binnen de Europese Economische Ruimte overeenkomstig met de wetgeving van de Europese Unie inzake het vrij verrichten van diensten.

Als erkende betaalinstelling is iBanFirst bevoegd om:

 • rekeningen te beheren;
 • betalingen te ontvangen en uit te voeren;
 • valutaomrekeningen uit te voeren die verbonden zijn aan betalingen;
 • valutarisicoafdekkingen in te stellen die verbonden zijn aan betalingen;
 • leningen toe te kennen die verbonden zijn aan betalingen;
 • verbinding te maken met externe bankrekeningen (AISP);
 • betalingen van externe bankrekeningen te initiëren (PISP).

De PSD2 reguleert strikt hoe betaalinstellingen zoals iBanFirst opereren en fondsen en betalingen van klanten beheren.

iBanFirst is als betalingsinstelling gereguleerd volgens de Europese PSD2-richtlijn, die strikt regelt hoe betaalinstellingen zoals iBanFirst opereren en fondsen en betalingen van klanten beheren.

Fondsen moeten bijvoorbeeld gescheiden blijven van de fondsen van de betaalinstelling zelf en moeten worden ondergebracht bij een depothoudende bank. Er moet een kasreserve aangehouden worden om de solvabiliteit van de betaalinstelling te waarborgen. Beide maatregelen waarborgen dat, in het onwaarschijnlijke geval van het faillissement van iBanFirst, de fondsen van klanten veilig zijn en aan de klanten geretourneerd worden.

company logo

Blijf op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws, tips en beste praktijken op valutagebied om in de toekomst in een wereld zonder grenzen te kunnen werken.

iBanFirst S.A. is door de Nationale Bank van België (onder KBO nummer 0849.872.824) erkend en gereguleerd als betalingsinstelling. Het bedrijf is een direct lid van het SWIFT-netwerk en is gecertificeerd om betalingen uit te voeren in de hele SEPA-zone. Als betalingsinstelling biedt iBanFirst S.A. uitsluitend hedgingoplossingen aan (forward, flexible forward en dynamic forward) die gekoppeld zijn aan onderliggende betalingsverrichtingen. iBanFirst S.A. biedt geen opties of andere financiële instrumenten aan voor beleggings- of speculatieve doeleinden.