Geld overmaken binnen uw Groep

Beheer business-to-businessstromen tussen banken, landen en valuta's

Manage_intercompany_flows-header-image
Currency_accounts

Open rekeningen in iedere valuta

Door middel van een 100% online proces, stelt iBanfirst u in staat om betalingen aan 140+ landen te voldoen, met uw eigen nominatieve IBAN die de veiligheid van uw transacties garandeert en het risico op fouten vermindert. U hebt volledige controle over uw activiteiten, al uw geld- en valutatransacties worden beheerd vanuit een enkele webinterface, modern en efficiënt waardoor u absolute controle heeft.
fx-risk

Beheer van wisselkoersrisico

Valutaschommelingen zijn een risico voor uw bedrijf. Het risicobeheer van valutawissel is over het algemeen enkel toegankelijk via de 'trading rooms' van internationale banken. iBanFirst heeft krachtige en flexibele vreemde valuta hedging (risk management) oplossingen, direct beschikbaar voor alle klanten, die worden geactiveerd en kunnen gebruikt worden via dezelfde webinterface die u gebruikt voor al uw transacties.
gain-competitive

Krijg competitieve en transparante tarieven

Internationale betalingen generen vaak hoge kosten en wisselcommissies. Deze staan vaak verborgen, worden pas achteraf in rekening gebracht én hebben een negatieve impact op uw marges. Met iBanFirst neemt u de controle over uw internationale betalingen. Een directe verbinding met de valutamarkt maakt transacties in realtime mogelijk, tegen een vaste prijs die u met één klik kunt valideren.
Een partner die u kunt vertrouwen

Bovenal veilig en betrouwbaar

Nuttige hulpmiddelen

Evalueer uw besparingen op bankkosten

Welke hedgingstrategie is geschikt voor uw bedrijf?

Probeer onze hedging simulator

Een internationaal bankrekeningnummer verifiëren

Gebruik onze iBanChecker

Veelgestelde vragen

Welke valuta's biedt iBanFirst aan?

iBanFirst biedt momenteel meer dan 30 valuta's aan om rekeningen te openen, betalingen te verrichten en te ontvangen. U kunt de lijst met beschikbare valuta hier bekijken.

Bij iBanFirst zijn de wisselkoersen en tarieven transparant en competitief. Hier vindt u een volledig overzicht van al onze toegepaste tarieven.

In tegenstelling tot de meeste investeringsbanken rekent iBanFirst geen kosten aan voor het openen van een rekening en geen maandelijkse abonnementskosten.

iBanFirst verdient een spread op elke valutaomwisseling, berekend als het verschil tussen de marktkoers en de cliëntkoers. Deze spread is transparant en wordt getoond op het webplatform of telefonisch meegedeeld.

Een rekening openen bij iBanFirst is een 100% papierloos proces.

 1. Vul het formulier in voor het openen van een rekening. Een vertegenwoordiger van iBanFirst neemt dan contact met u op.
 2. Stuur ons de documenten met de identificatie van uw vennootschap en de uiteindelijke begunstigden ervan.
 3. Ons klantenserviceteam zal uw account instellen zodat u meteen aan de slag kunt.
 4. U moet uw iBanFirst-rekening activeren door een eerste overschrijving te doen vanaf uw hoofdbankrekening.
 5. Na ontvangst van deze activeringsoverdracht is uw rekening klaar voor gebruik.

iBanFirst is een betaalinstelling (volgens de Europese Richtlijn PSD2) die sinds 2013 erkend is door de Nationale Bank van België onder registratienummer 0849.872.824.

iBanFirst is bevoegd om te opereren in 30 landen binnen de Europese Economische Ruimte overeenkomstig met de wetgeving van de Europese Unie inzake het vrij verrichten van diensten. Als erkende betaalinstelling is iBanFirst bevoegd om:

 • rekeningen te beheren;
 • betalingen te ontvangen en uit te voeren;
 • valutaomrekeningen uit te voeren die verbonden zijn aan betalingen;
 • valutarisicoafdekkingen in te stellen die verbonden zijn aan betalingen;
 • leningen toe te kennen die verbonden zijn aan betalingen;
 • verbinding te maken met externe bankrekeningen (AISP);
 • betalingen van externe bankrekeningen te initiëren (PISP).

De PSD2 reguleert strikt hoe betaalinstellingen zoals iBanFirst opereren en fondsen en betalingen van klanten beheren.

iBanFirst is als betalingsinstelling gereguleerd volgens de Europese PSD2-richtlijn, die strikt regelt hoe betaalinstellingen zoals iBanFirst opereren en fondsen en betalingen van klanten beheren.

Fondsen moeten bijvoorbeeld gescheiden blijven van de fondsen van de betaalinstelling zelf en moeten worden ondergebracht bij een depothoudende bank. Er moet een kasreserve aangehouden worden om de solvabiliteit van de betaalinstelling te waarborgen. Beide maatregelen waarborgen dat, in het onwaarschijnlijke geval van het faillissement van iBanFirst, de fondsen van klanten veilig zijn en aan de klanten geretourneerd worden.

company logo

Blijf op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws, tips en beste praktijken op valutagebied om in de toekomst in een wereld zonder grenzen te kunnen werken.

iBanFirst S.A. is door de Nationale Bank van België (onder KBO nummer 0849.872.824) erkend en gereguleerd als betalingsinstelling. Het bedrijf is een direct lid van het SWIFT-netwerk en is gecertificeerd om betalingen uit te voeren in de hele SEPA-zone. Als betalingsinstelling biedt iBanFirst S.A. uitsluitend hedgingoplossingen aan (forward, flexible forward en dynamic forward) die gekoppeld zijn aan onderliggende betalingsverrichtingen. iBanFirst S.A. biedt geen opties of andere financiële instrumenten aan voor beleggings- of speculatieve doeleinden.